lördag 31 december 2011

Bloggjouren: Mellan fackeltåg och trerätters

Det årliga klassiska fackeltåget mellan Trosa hamnbassäng och Trosa Stads kyrka avgick ett par minuter i fem. Trots avsaknaden av snö gjorde minusgraderna luften krispig och marken lätt skiftande i vitt, när frosten gnistrade mot facklornas sken. Nyårsstämning. Promenaden mellan de två punkterna ger utrymme för samtal och funderingar. Summering. Några otåliga som redan börjat skjuta raketer. Andra som använder rislampor istället. Nyårsstämning. Trosa är en idyll året om och inte minst på nyårsafton.

Strax dags för middag. Det blir moules till förrätt, och baconinlindad svensk oxfilé med bland annat sparris till varmrätt. Desserten som kommer att få pyrotekniska inslag består av osockrade blåbär, grädde, ren vanilj, kanel och nötter.

För min del har det gått alldeles utmärkt idag. Antagligen på grund av att jag är på hemmaplan och har varit förberedd på de olika måltiderna.

Jag ser fram emot året som kommer. Det blir inga nyårslöften i år heller. 1 januari börjar som alla andra dagar. Med ett nytt löfte för en ny dag. Bara för idag väljer jag att fortsätta tillfriskna.

Gott slut och Gott Nytt 2012!

Inga kommentarer: