fredag 18 november 2011

Intensiv dag, snart är det helg

Avslut på ena föreläsaruppdraget och uppstart på andra. Det är såå roligt att träffa hungriga studenter. Ser fram emot en god väns 40-års fest imorgon och i övrigt en lugn och skön helg. Det behövs, det har varit väldigt intensivt den sista perioden.

Ikväll förhoppningsvis lite fredagsmys, satsar på att inte somna i soffan innan Skavlan är över =)
Vad har du för planer i helgen?13 kommentarer:

Johanna sa...

Jag ska jobba...jobbar natt på ett vårdhem. har stora problem att hålla mig ifrån sötsaker när jag jobbar natt....några tips?

Helena Sofia sa...

Jag ska läsa din bok. Och gå på kalas. Äta tårta tills magen smärtar och Ångest bankar i huvudet på mig. Kram.

Gunilla Sunnros sa...

JOHANNA - tack för din kommentar. Jobbar du tillsammans med en kollega? Ibland kan det vara till hjälp att berätta för den personen om att du inte vill äta sötsaker. Ett annat tips är att du har med dig mat som är bra för dig. Avocado, makrill, kanske nötter om du klarar av det, baby bell-ostar.

HELENA SOFIA - om du gör det i den ordningen kanske du inte kommer att äta tårta..=)

kramar till er båda. G

Caena sa...

Ska också Jobba.. lördag blir "tapas" middag hos en kollega.. och jag är rädd för att för mycket alkohol kommer att förstöra mitt "rekord" på 3 veckor..
Men samtidigt vill jag inte vara tråkig och inte "vara med"..

Tips mottages gärna!

Emma sa...

Denna helg kommer att bli lugn och mysig tillsammans med familjen. Mitt problem är att inte "passa på" att äta sötsaker bara för att det är lördag. Det sitter så djupt rotat sen lördagsgodiset att det är ok då, fast jag vet vilka konsekvenser det blir. Är jättebra på att manipulera mig själv till att jag minsann måste få lite choklad nån gång ibland, vilket leder till ännu mer choklad på söndag tillsammans med ångestkänslorna. Tack för all inspiration!

Jeanette sa...

Caena: Säg att du inte vill ha, det gör jag när jag inte vill dricka. Man kan ju faktiskt ha trevligt utan att man prompt måste dricka alkohol. Annars om du har svårt att säga nej, så kan du köra bil dit (om du har det) och då har du ju automatiskt en anledning att inte dricka.

Anonym sa...

Hej!
Jag måste berätta en liten grej :). Jag skrev ett långt mail där jag berättade om mej själv och att jag tillhör grupp 3. Jag fick din bok här i veckan och har läst halva nu (den är BRA). Jag har inte ätit något med socker nu på 12 dagar och igår när jag skulle helghandla till familjen hamnade jag i vanlig ordning framför frysen med Ben och Jerry glassen som är en av mina största favoriter...då tänkte jag på din bok och såg framför mej karaktärerna Sug och Ångest och det hjälpte verkligen massor....jag sparkade Sug åt sidan och sa till Ångest att jag vill inte träffa dej igen osso gick jag vidare.....mina ben styrde till godiset och jag fastnade vid nästa favorit...Malterses....tittade en stund och gav SUG en rejäl käftsmäll och gick vidare...kvar vid godishyllan stog Sug och Ångest och bara gapade och såg riktigt chockade ut :).

Hej så länge!
Kram Carina Andersson från Norrland :)

anette sa...

Jag ska på bio. Jag känner att jag klarar det idag. Har talat om för min kompis att jag inte ska äta godis eller dricka vin. Så nu är jag rätt lugn.
Jag klarade fredagen i går också, det fanns vin, chips och pasta men åt bara mitt och hade tagit med mig nötter.

Gunilla Sunnros sa...

CAENA - biltricket funkar ju, men du kan också säga att du just nu är inne i en period när du inte dricker. Håller tummarna.

EMMA - låter som röda hund. Ett tips är att avslöja dina tankar för någon som du tror förstår läget.

JEANETTE - tack för bra tips!

CARINA - tack för att du berättar! Fortsätt att sparka Sug och Ångest ur vägen - det hjälper dig!

ANNETTE - bra jobbat! En dag i taget. Du klarar det här.

kramar till er hela högen.

anette sa...

Frdag och lördag har gått bra. Jag fick min kompis att skratta gått i alla fall. Hon har aldrig varit med någon som tar upp och äter ett ägg direkt efter bions slut, lite kokosfett. det är ju dax för mat nu men vi ska ut och ta en öl först. Känner mig störtskön i kroppen och på puben blir det först en kaffe och sedan en vatten. Och har en trevlig kväll.

Gunilla Sunnros sa...

ANETTE - underbart! You go girl.

Hana_Caena sa...

-det gick förresten bra..
blev överätning på maten men jag höll mig från chipsen, pastan och stora delar av alkoholen.. blev dock n del moröter och "dipp".. en har haft ett par ok dagar efter om jag ska vara ärlig.. inget överdrivet sug och ingen direkt ångest över det jag valde att äta.. hellre mat än alkoholen. för då väljer jag de dåliga efteråt..

Gunilla Sunnros sa...

HANA_CAENA - you go girl! Bra jobbat. Kram.