måndag 19 september 2011

Skamkurs på valet

Inget inbokat 10-13 november? Hett tips - åk till Göteborg och Valet. Då genomför Göran Larsson och Bitten Jonsson en Skamkurs, under titeln "Om längtan, hopp, och vägar till ett helare jag. "

Ur informationen:
"Generad, osäker, förvirrad, bortgjord, utsatt. Skam är en känsla som någon gång drabbar oss alla. Göran Larsson berättar genom medryckande föreläsningar om skammens många ansikten och hur den påverkar våra liv. Via olika workshops och övningar får du som deltagare möjlighet att identifiera föråldrade låsningar och ineffektiva levnadsmönster. Göran hjälper oss också att hitta sätt att kliva ut ur skamvrån. Inom oss själva finns källor till större livsglädje, fördjupade relationer och ökad självkänsla, bara vi lär oss hur vi skall leta efter dem. Vår förhoppning är att du kommer att återvända hem med ökad självförståelse och förnyad livslust – men du skall vara införstådd med att dagarna kan komma att väcka en del gömda känslor och smärtsamma minnen till liv. Vi jobbar större delen av tiden i grupp och du förutsätts vilja dela med dig av livserfarenheter, känslor och tankar tillsammans med andra – men naturligtvis väljer du själv var gränserna för din integritet går. Bitten kommer att berätta om de senaste rönen från USA om biokemisk reparation och återfallsprevention. Det serveras sockerfri, artegen föda på VALET förstås."

Jag har inte gått kursen själv men jag har läst Görans bok "Skamfilad". Den är övervägande väldigt, väldigt bra. För alla oss som suttit fast i mat/socker/kolfydrat/ätstörnings/beroende-träsket är boken Skamfilad och skamkursen ytterst relevant. Jag kommer att gå kursen så snart möjligheten finns för mig.

Inga kommentarer: