torsdag 25 november 2010

Förtäckt beroende - proteinbars


Nu är det drygt en månad sedan jag lade av med dem. Proteinbars. De har haft en kort men ack så intensiv tillvaro i mitt liv. Jag började på rekommendation i juni, inför ett stort projektgenomförande med lite sömn, dålig tillgång till bra mat, mycket stress och intensiva dagar helt enkelt. "Istället för godis och snabbmat, när man inte hinner gå i våg för att äta". Det var en fin tanke. Men det utvecklades till ett låg/högdosberoende som jag varit slav under i ca 6 månader. Min favorit är Naturdiets variant "Mealbar" med nougat. GALET gott. Så till den grad att det inte räckte med en eller två.

Det går bra utan, faktiskt förvånansvärt bra. Jag bestämde mig en dag, och sedan dess har det fungerat. Jag tycker att det är lite pinsamt att jag lyckades manipulera mig själv och min omgivning att det var ok. att choklad, nougat och vad-det-nu-är-i-som-går-under-protein skulle vara helt ok. Det är det inte. Tvärt om triggade det min beroendeperson och det var tuffare med andra livsmedel.

Livet utan proteinbars är lite som livet utan mörk choklad eller bröd. Innan beslutet är fattat och vanan bruten, känns det som en stor förlust. Men när jag lever i det nya beslutet går det bra, och det finns så mycket annat som jag kan äta.

Inga kommentarer: