torsdag 22 december 2011

Gårdagens Kvällsöppet om du missade att titta

Kv%C3%A4lls%C3%B6ppet%20del%2010

Vad tycker du?

8 kommentarer:

AnnaO sa...

Bra jobbat :) Fint att du orkar prata och synligöra vår problematik. Tack!

Johanna S sa...

Superbra. Viktigt att ämnet pratas om. Löjligt av rössner att raljera om sockerberoende. Men vad kan man vänta sig. Stå på dig Gunilla!

Anonym sa...

Såg dig på fyran idag, du är toppenbra på att förklara å jag fick mig ett fniss när du frågade "professorn" om hon var för fettskatt!:)) Jag blev allt lite irriterad på henne när hon tvunget skulle flika in med att fett kan ge lika stort beroende som socker å salt. Konstigt att min kropp är lugnare nu på lchf än vad den någonsin varit i hela mitt liv?! Jag äter mindre, jag äter färre mål per dag, jag är inte rastlös å sugen å mina värden har aldrig varit bättre, hur sjutton skulle jag kunna vara beroende av fett då??? Då borde jag ju reagera på samma sätt som jag gör med socker? Rätta mig om jag har fel Gunilla.

Josef Boberg sa...

Droger är ett helvete - och oavsett vilka det är - som jag ser det.

Kristina sa...

Härligt Gunilla,
tyckte att du var briljant. Lite bluddrigt med allt snack om övervikt/social tillhörighet. Beroendet tar ju ingen hänsyn om du är tjock eller smal, rik eller fattig. Dock kanske man har större resurser att bli hjälpt om kassan är stadd! Hoppas att sjukvården tar problematiken på större allvar i framtiden.
Ha en God Jul och tack för att bloggjouren öppnar!

Minna sa...

Bra jobbat! Känns som att det blir mer och mer prat om sockerberoende nu men har märkt att det pratas om att du är så "ovanlig" både i Efter tio och i Kvällsöppet. Att andra kanske "känner igen sig lite i problematiken" men inte missbrukar socker som du gjorde. Det är synd att de förutsätter att vi inte är fler här ute. Jag önskar att vi inte var fler som hade allvarliga problem med socker men det är vi. Kanske dags att fler höjer rösten?

Aafreen Gillani sa...

Hej!
Jag såg programmet och även när du var med på Malous show. Riktigt bra, men tänkte att du även kan belysa problem med tänderna som uppkommer om man har sockerberoende. Vi fokuserar oftast mest på kroppen och tänderna glöms bort.

Gunilla Sunnros sa...

Tack för alla pepp-kommentarer!

ÅSA - vad jag kan tänka, så har du rätt.

JOSEF - absolut.

MINNA - absolut, vi behöver bli fler! Ser så mycket fram emot när en 65årig karl och en 13årig kille, en 43årig tvåbarnsmor och en 54årig lagerman berättar om sitt sockerberoende öppet och ärligt. Ingen klass, inget kön, ingen bakgrund är skonad.

AAFREEN - tack för tipset! Personligen har jag inte haft stora problem med tänderna, men dela gärna med dig så jag får bättre kunskap.

kramar och God Jul till er allihop!