söndag 25 december 2011

Bloggjouren: Dagen efter

Strax sätter vi oss i bilen och plöjer 45 mil tillbaka till Sörmland. Vi har precis fått i oss en stadig frukost, jättegott.

För min del gick gårdagen bra. Jag kunde reflektera över tankar och minnen som trängde sig fram, men det blev aldrig laddat. Jätteskönt.

Oavsett om det gick bra eller dåligt för dig igår, vill jag påminna om inlägget som jag postade innan jag somnade - idag kommer käftsmällar både för dig som klarade dig igår och för dig som inte gjorde det.

Nu kl 09.30 har FAA (Anonyma Matmissbrukare) ett telefonmöte. Ett starkt tips för dig som känner att du behöver stöd och gemenskap. Mer info här.

Bloggjouren har öppet både idag och imorgon. Välkommen att fortsätta dela med dig av dina tankar och erfarenheter så mycket som du vill.

Under julen går inläggen under benämningen "Blogg-jouren". Bloggen är öppen för alla som behöver extra stöd under dessa dagar, när exponeringen av socker/kolhydrater, alkohol etc är betydligt kraftigare än vanligt.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Som sagt dagen efter....i går gick senapen jättebra att äta men i dag när jag åt så var det som att jag lika gärna skulle kunnat ha choklad i munnen.Vilken skillnad på känsla, i dag gick senapen direkt till belöningscentrat men inte i går....ska inte ta mer av senapen har jag bestämmt.

Gunilla Sunnros sa...

ANONYM - tack för att du delar med dig. Har du kollat hur mycket kolhydrater senapen innehåller? Jag äter inte senap själv, så jag har dålig koll. Men som företeelse känner jag igen det. Ena dagen fungerar en produkt, och andra dagen triggar det igång belöningscentrum. Sjukdomen utvecklar sig hela tiden och jag har löpande fått justera vad jag äter och inte, och räknar med att det kommer att fortsätta så. Hejar på dig. Kram G

Anonym sa...

Jag hade gjort senapen själv:(( och den innehöll massor av socker, floursocker och pepparkakor så vad skulle jag vänta mej.....inbilla mej själv att det skulle gå bra bara jag inte åt rena pepparkakor eller rent socker mitt dumhuvud!!!! :((((Har haft sug i dag och varit bedrövad att jag inte lär mej på en sekund hur sjukdommen nästlar sej in ÖVERALLT.Blev lurad ännu en gång:(((
Har dock inte ätit mera i dag....

Gunilla Sunnros sa...

ANONYM - min vän, bara det att du berättar, är ett viktigt steg! Du är inte ensam. Vi har alla blivit lurade/blir lurade av sjukdomen. Den är LÖMSK. Fundera på hur du kan utesluta din drog från det du äter. En dag i taget. Kramar

Anonym sa...

En dag i taget.....ringde en oa vän och har nu lämnat över till Gud och i morgon är en ny dag:))Är dock bortbjuden men jag lämnar över dagen i guds händer så ska den bli bra.Tack för att du har jouren den hjälper mycket :)))

Gunilla Sunnros sa...

Hejar på dig! Tänk på att förbereda de du ska till, så att du inte får några otrevliga överraskningar när du väl kommer dit. kramar

Anonym sa...

Det föll sej jättenaturligt att berätta om min sjukdom så nästa gång kan jag ta med min matsäck utan att vara rädd för reaktionerna :))Har nu börjat på min matplan och legat däckad i sängen i dag.....tror att det är kaffet kroppen skriker efter:(((Hoppas på en bättre dag i morgon.

Gunilla Sunnros sa...

ANONYM - underbart att höra att det gick bra att berätta. Antagligen är det avgiftningen som du känner, den rent fysiska avgiftningen kan ta upp till tre dagar, därefter kommer vanan, och hjärnans belöningscentrum att fortsätta att trycka på, och du behöver aktivt arbeta med tillfrisknande och få behandling. Exempelvis en intensivkurs hos Bitten Jonsson (köp och läs hennes bok Sockerbomben om du inte redan gjort det) Hejar på dig! kram G

Anonym sa...

I dag är det mycket bättre, har ork att finnas till och göra det jag vill.Maten smakar bra och jag har ingen huvudvärk:))Ska läsa sockerbomben igen men den är utlånad. Jag försöker bli remmeterad till Bitten eftersom jag själv har svårt att spara ihop pengarna.

Gunilla Sunnros sa...

Bra där! Håller tummarna för dig.