måndag 17 oktober 2011

Morgonens intervju i TV4 Nyhetsmorgon

I morse gästade jag Nyhetsmorgon. Se inslaget här nedan.
Gunilla%20Sahlin%20har%20skrivit%20boken%20Vitt%20beg%C3%A4r

21 kommentarer:

Ulrika sa...

Superbra! Du är jätteduktig på att prata och få fram budskapet, jmf med andra som kanske bara svamlar och inte får fram ett vettigt ord. Om du inte gör det redan (jag vet inte vad du jobbar med), så använd din gåva att prata!!

Gunilla Sunnros sa...

ULRIKA - tack för din fina kommentar, det värmer.

Anonym sa...

Du är fantastisk! :-) Tack för att du visar att man inte är ensam...

Catherine sa...

Härligt! Så fantastiskt fint att se dig och höra dig prata så öppenhjärtligt... Önskar ALL tänkbar lycka med bok och allt. Ser fram emot att läsa den. Tack för att du finns och för det du gör...

Annie sa...

Tack Gunilla! Du är modig som pratar/skriver så öppet och ärligt om sockerberoende. Jag känner att man så lätt blir avfärdad när man säger att man är sockerberoende för att det inte är något vedertaget. Lycka till och fortsätt för ut budskapet.

Gunilla Sunnros sa...

SARAMARTENS, CATHERINE och ANNIE - tack för pepp! Det värmer massor. Kramar till er alla tre.

Kristina sa...

Tack för att du delar med dig. Saklig,trovärdig och påläst(=självkännedom!). Du sätter ord på det som många av oss inte kunnat. Du är bara bäst!

Gunilla Sunnros sa...

Tack Kristina, det värmer verkligen.

Anonym sa...

Tack för att du på ett så proffesionellt, öppenhjärtligt och ärligt sätt berättar om ditt sockerberoende! Det är en otrolig tröst för en som fortfarande lider av att vara mitt inne i beroendet..
Jag ser verkligen fram emot att läsa din bok!

Anonym sa...

Hej Gunilla!

Jag tycker det är jätte bra att du uppmärksammar allvaret i sockerberoendet. Jag har själv haft svårigheter att kontrollera det och det slog men för 1 vecka sedan att det måste råda nolltolerans för mig då jag periodvis inte kan hantera det. Jag har under många år haft en konstigt förhållande till mat och sockret har direkt inte varit till ngn hjälp. Suget slår till vid tristess och framför allt i stressade situationer som slutar allt bara i ångest. Det tär på en som person och bristande karaktär och disciplin försämrar självkänslan. Jag är en stark, snygg och disciplinerad tjej med höga ambitioner och krav, så jag blir arg att jag låter ngt sådan få "störa" mig och st så stor del av mitt liv.

Beroendet erkände jag för min mamma 1 vecka sedan och jag har länge förespråkat att det måste tas lika allvarligt som alla andra missbruk. Jag ska nu ge det ett år och försöka göra så bra jag kan. Jag skulle gärna vilja ha tips på listor där alla produkter med dolda sockret finns samt övriga tips om hut man ska tänka i svåra situationer. Stort tack.

Anonym sa...

hur ser du på light produkter? Är coca cola light etc också förbjudet?

Anonym sa...

På innehållsförteckningen "varav sockerarter", hur många gram max / 100 gram "får det vara" för att du ska få äta det?

Minna sa...

Tycker att det var en jättebra intervju. Synd att programledarna var lite skeptiska, bra med kritiska frågor, men tonen var inte så övertygande. På mitt jobb har det redan blivit en snackis efter att de sett inslaget med dig. Jättebra att det börjar pratas om detta problem som vi är många som lider av.

Jessica sa...

Hej Gunilla!

Ville bara tacka dig för att du synliggör sockerberoendet. Jag känner igen mig så otroligt mycket när du nämner "gräva i soporna efter godiset man en stund innan bestämt sig för att kasta".

Genom din blogg fick jag kännedom om vad sockerberoende innebär. Efter att ha sökt hjälp för det mår jag idag bättre än någonsin.

Så tack för att du kämpar på i den här frågan! Jag är säker på att du genom din bok och medverkan i TV och radio kommer hjälpa många fler att förändra sina liv.

Gunilla Sunnros sa...

ANONYM 1 - tack för din varma kommentar.
ANONYM 2 - tror att många känner igen sig i din beskrivning av stark och diciplinerad, och att beroendet "stör" självuppfattningen. Om du tillhör gruppen beroende, så räcker det inte med listor på mat som du ska undvika. Du behöver behandling. kolla in www.bittensaddiction.com eller www.valet.se.
ANONYM 3 - inget är förbjudet.=) Jag VÄLJER att inte äta produkter som min hjärna uppfattar som söta. Därför går lightprodukter och produkter med sötningsmedel i bort. Min hjärna kan inte skilja på socker och sötningsmedel, det är lika illa.Gällande innehållsförteckningen ser jag kolhydrater som kolhydrater. "Varav sockerarter" kan vara lågt, samtidigt som andelen kolhydrater är hög. Det är andelen kolhydrater som är viktig. jag försöker alltid hålla ming under 10%, helst under 5%.
MINNA - kul att det blivit en snackis! Programledarna var skeptiska till en början, men efter intervjun var båda märkbart påverkade och tackade varmt för intervjun. Jag tror att de fick något av en aha-upplevelse.
JESSICA - tack för att du delar med dig av din berättelse, underbart.

Kramar till er allihop.

Janicke sa...

Åh så bra du var! Lugn och saklig och kunde verkligen framföra de fakta som gäller för dig.
Tyckte också programledarna var bra, de verkade inte ha bestämt sig i förväg för att sockerberoende inte skulle finnas.
Önskar dig all framgång med boken och i ditt liv!

Gunilla Sunnros sa...

JANICKE - tack för feedback! Kram G

Nelliesmamma sa...

Åh, jag bara GRÅTER när jag ser intervjun, ska bli intressant att läsa boken.

Min man bara skrattar åt mej: Känner du igen dej eller??

Hahaha, den här veckan INGA popcorn. Så det så, och så blir det.

Gunilla Sunnros sa...

NELLIESMAMMA - keep away från the popcorn - bra där =)ser fram emot din feedback när du läst boken! kram G

Anonym sa...

Tack för att du delar med dig du är en sann förebild! Jag är själv sockerberoende och jag känner precis igen mig i allt du beskriver! Du gör ett dolt beroende synligt! Keep up the good work! Anna

Gunilla Sunnros sa...

ANNA - tack för pepp! Betyder massor för mig.