måndag 8 augusti 2011

Bara för idag

Bara för idag väljer jag att inte äta sötsaker.
Bara för idag.

Bara för idag väljer jag att inte behöva tänka på allt det där jag inte äter.
Bara för idag.

Bara för idag är jag tacksam över att ha mat på bordet, en säng att sova i, en familj som älskar mig och underbara vänner.
Bara för idag.

Bara för idag väljer jag att fortsätta tillfriskna och utforska vägen fram till ett friare liv och nya intryck.
Bara för idag.

3 kommentarer:

emma sa...

Jag är sockermissbrukare och har nu efter 8 års jojobantning äntligen sökt hjälp på olika sätt.. hoppas jag får nån snart. vart ska man vända sig? Hur i hela fridens namn ska jag kunna klara mig utan socker? Hua... ledsen!

Camilla sa...

Hej Gunilla! Jag har en fråga som jag hoppas du kan hjälpa mig med. I mitt jobb ingår, precis som i ditt, middagar/luncher/kurser osv där det bjuds på mat. När du beställer specialkost på sådana tillställningar, vad säger du då att du vill ha/inte vill ha?

Det är ju så mycket som vi inte tål och som personalen kanske inte förstår innebörden helt (sweet chili-sås eller maizena tänker inte folk på som socker ex.). Vill kunna åka med jobbet på olika events och det förväntas av mig att jag ska kunna göra det. Toppen om du kunde skriva lite om hur dui gör vid sådana tillfällen. Tack!

Gunilla Sunnros sa...

EMMA - tack för dina rader. Mitt tips är att du prioriterar en intensivkurs för sockerberoende personer. Beroendesjukdomen är stark och vi klarar inte av att komma ur den på egen hand. Vi behöver hjälp. Verktyg. Tillfrisknande. Kunskap. Bitten Jonsson har bra kurser löpande under året. Håller tummarna för dig. Det finns en väg ur.
CAMILLA - tack för din kommentar. Satsar på att skriva om detta längre fram. Kort kan jag säga att jag tittar på menyn och ser vad jag kan få till. Oftast kan jag välja produkter jag är säker på. Om det är färdigbeställd mat brukar jag skicka ett utförligt mail med vad jag gillar/kan äta. Det är förvånande hur duktiga många kök är på att ta hänsyn till speficika önskemål. De hanterar allergier dagligen, det är väldigt vanligt. Så jag säger helt sonika vad jag kan och inte kan äta. Kommer ibland med menyförslag för att göra det enklare om köket inte är vant. Lycka till!

Kramar till er båda.