tisdag 19 juli 2011

Stress och dålig sömn påverkar mycket


Tipsar här om ett inlägg på Connie Bennet's blogg "Sugar Chock", om stress och sömn. Jag har själv märkt tydligt genom åren att när stressnivån går från positivt förhöjd till negativt dränerade så påverkar det min beroendesjukdom i allra högsta grad. Mitt sug efter sötsaker har ökat kraftigt de perioder som jag varit överstressad. Stressen i sig påverkar sömnen. Ängslan och oro gör det också.

Läs inlägget här.

2 kommentarer:

Sara sa...

Jag känner helt igen mig i detta med stress och sömn...jag driver en designbyrå där arbetsbelastningen är ojämn, ibland oroligt låg, eller hög. Då tänker jag att du som också du driver eget känner igen detta?! Har du ngr tips?! Söka jobb?

Gunilla Sunnros sa...

SARA - tack för ditt inlägg. Jag känner definitivt igen mig. Jag har skapat rutiner. Jag slutar jobba när jag kommer hem på em/kv och försöker ladda med "avstängda" perioder. Jag har förmånen att pendla så jag har en timme på morgonen och en på em/kv där jag kan sitta med dator och påbörja/avsluta dagen på ett skönt och strukturerat sätt. Jag har också ett program där jag loggar all tid (TimeLog, fungerar för Mac) vilket gör att jag ser hur mycket tid respektive projekt tar. Även den icke-debiterbara tiden mäter jag. Detta för att kontrollera att jag lägger rätt mängd timmar på rätt sak. Sedan har ett pågående arbete med affärsutveckling av mitt företag gjort att jag fått bättre struktur på alla plan, planeringsmässigt, ekonomiskt och effektivitetsmässigt. Håller tummarna för dig.