måndag 25 april 2011

Blogg-jouren: Middagsplanering

Hemma efter en heldag på havet, vilket underbart Annandag påsk-väder! Glömde solskyddsfaktor och blir nog något av ett rödljus imorgon. Snart dags att skissa på kvällens middag, det blir Kajsa Varg ikväll, med fantasin som enda gräns. Vad har du haft för dig idag?

Under påsken går inläggen under benämningen "Blogg-jouren". Bloggen är öppen för alla som behöver extra stöd under dessa dagar, när exponeringen av socker/kolhydrater, alkohol etc är betydligt kraftigare än vanligt.

7 kommentarer:

Johanna sa...

Vi har byggt ställning till svartvinbärsbusken och rensat rabatter på förmiddagen. Härliga friskfaktorer! :)

Sedan har vi varit på loppis med barnen och farmor och gjort några fynd. (Kul att köpa kläder när de äntligen passar!)

Dagens bakslag var att farmor inte lärt sig att göra pannkakor utan mjöl ännu.. och verkar inte kunna ta in att vi gärna äter färsk frukt eller bär till pannkakorna. Inte sockrad sylt. (Varför vill de inte förstå!?) Vi får lov att ge henne ett bra recept!

Hana_Caena sa...

Ätit sushi till lunch! gott i gott gott! ..drack ett glas sake till. borde inte ha gjort det, men har funderat hur jag skulle klara alkolhol. Det ger inget sötsug direkt (om det inte finns tillgängligt), men fortsatt kontroll trappas ned...
Tjuvätit av älsklingens hemlisar.. yes, frågade inte, åt bara. fan också. vill ha bort dem!

Gunilla Sunnros sa...

JOHANNA - vilka härliga friskfaktorer! Det är inte lätt att lära gamla hundar att sitta, den äldre generationen har ibland svårt att förstå att det inte är en fluga/tillfälligt nycker vi pysslar med. Jag brukar försöka förekomma genom att kolla av innan jag besöker. Vad har farmor tänkt bjuda på?
HANA_CAENA - för många beroendesjuka är alkohol ännu ett utlopp. Flera av oss avstår alkohol helt även om vi inte är säkra på om det är ett utlopp eller inte. Vi väljer att inte leka med elden helt enkelt. Vad är älsklingens hemlisar? Om de är laddade för sig, kan du prata med din kärlek och ta bort dem ur ditt hem?
Kramar till er båda.

Hana_Caena sa...

Tror inte alkohol är ett utlopp nu, men märker däremot att jag blir mer lättpåverkad på grund av saknaden av kolhydrater,... Sambon e straight-edge så ingen alkohol kommer in i lägenheten våran. Ska prata med honom, tror inte han har så mycket emot att ta till jobbet och äta dem där.
Kram!

Gunilla Sunnros sa...

Härligt, håller tummarna. Kram

Hana_Caena sa...

De var borta när jag kom hem från jobbet! =)

Gunilla Sunnros sa...

Bra där!