fredag 1 april 2011

7Eleven går för långt?


Stora fina helsidor i Metro (och andra tidningar?) med rubriken "Kostcirkeln!" och sedan en mängd förslag på (o)lämplig så kallad mat att handla på 7Eleven. Läsk, mackor, pizza, godis, glass. Tänk när vi har en lagstiftning som förbjuder den typen av propaganda. Innan dess, tänk när vi har stora varningsskyltar på sockermat i stil med vad tobak har idag.

2 kommentarer:

nelliesmamma sa...

Men DU! Är det DU på den bilden!? Du är SKITSNYGG!

Ang 7-11 reklamen...

Jag tycker den är GENIAL för sitt syfte.

Men det är ingen för oss sjukisar!

Men jag har nåt kul att berätta! Jag har haft en känsla som påminner om din "jag kan äta vad jag vill men inte idag" Med den stora skillnaden att jag alltid verkligen ätit godis om jag känt att jag velat.... Hmmm, inte bra men jag har gjort det.

Men senaste veckorna har den där känslan försvunnit. Jag njuter varje dag och jag är så LYCKLIG!

Jag tror faktiskt att jag har dej att tacka för det. Förut har jag sett det som en svaghet att jag fallit för sockersuget varje "mens" för det har jag gjort. Jag har inte känt att jag haft kontroll så jag har helt enkelt bara givit upp utan kamp. JAG ORKAR INTE stå emot i längden, bättre att ge upp och sen ta nya tag.

Men så helt plötligt, vips och helt överraskande så känner jag INGET sug. Jag vet inte vart det tog vägen. Jag är bara glad att det är borta. Och jag tänker i smyg. OM det kommer tillbaka så kommer jag VRÄKA i mig godis tills jag spyr.... :S Kanske det största hotet som min kropp mött?? :)

Gunilla Sunnros sa...

NELLIES MAMMA - vilken bild menar du...? Jag håller med om reklamen är genial för sitt syfte, men gillar inte ansatsen. Härligt med utvecklingen! Kanske är det så att du kommit ett steg på vägen från FÅR inte mot KAN inte mot VILL inte mot BEHÖVER inte. Underbart roligt att höra. Verktyget är för mig en stor hjälp när jag HAR sug, att då väljer jag med hjärnan den dagen. "Visst, jag har sug, men jag måste inte böja mig för det. Jag kan äta socker imorgon, men inte idag." Och när morgonen kommer och suget i värsta fal är kvar, gör jag samma sak. "Jag kan äta socker imorgon, men inte idag." När skovet med sug är över för den gången och du inte känner sug på ett tag kommer du att må skitbra av att du klarade av det, en dag i taget. Lycka till! Kramar G