lördag 26 mars 2011

Sötsuget värst kl 15.23 enligt Aftonbladet


Aftonbladet publicerade i torsdags en artikel om sötsug och att det är absolut värst mellan 15.00-15.30, med en peak just kl 15.23. Tristess är en av de största orsakerna, när man frågat 1250 personer som använder sig av Atkins-metoden, och när de oftast bryter sin diet.
Artikeln har en något märklig knorr, " Men om du ändå tog en semla till eftermiddagsfikan visar en annan forskningsrapport att du troligen blev på bättre humör av det."
"Tröstätande kanske inte är så bra för figuren, men kan göra underverk med humöret, enligt forskare på universitetet i Buffalo, USA."
"I intervjuer med försökspersoner har man kommit fram till att tröstätande verkligen kan motverka känslor av ensamhet, skriver Daily Mail."
Ovanstående tre påståenden är självklara. Socker gör underverk för humöret - kortsiktigt. Och att socker motverkar känslor av ensamhet är jag den första att skriva under på - kortsiktigt. Allt som kommer efteråt har Aftonbladet inte brytt sig om att behandla. Tråkigt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Gunilla,

hittade en intressant video.
http://www.motivationalinterview.org/quick_links/About_mi.html

Mannen berättat om beroendesjukdomen alkoholism, men det är mycket klokt i det han säger, som även du berättat tidigare, -att man kan inte bota någon annan osv... Det måste komma utifrån den egna önskan att förändras. Men han hade också utvecklat en metod för att stötta andra till föränddringe som han kallar för "motivational intrviewing.."

Gunilla Sunnros sa...

ANONYM - tack för ditt inlägg, jag har inte hunnit kolla än, men ser fram emot att göra det. Kram G