tisdag 11 januari 2011

Avocado - från himlen


Det har blivit något av en hörnsten i mina måltider - den underbara avocadon. Rik på fett och väldigt, väldigt god. I en skön artikel i GP som du kan läsa här skriver de "Under avokadons anspråkslösa yttre väntar en dunderkur av nyttiga fettsyror som gör underverk för kärl, hjärta, nerver och celler." Gillar du avocado? Har du andra favoriter som du använder i din matlagning som du kan tipsa om?

3 kommentarer:

Slottets lilla värld sa...

Tycker väldigt mycket om avocado, men en avocado om dagen, en halva till frukost och en halva till middagen, gör att jag efter några dagar börjar gå och dra och rycka i skåpen för att leta "gott"... Så det blir bara någon gång ibland! Inte dagligen, inte ens en gång i veckan. Tyvärr. Ändå innehåller den bara 0,8g kolhydrater/100 gr livsmedel
skalad och urkärnad!

Smith sa...

Avocado är gott. Men jag tycker de är lite opålitliga, oförutsägbara och svårtolkade ;-) Ofta är de alldeles omogna. Och vips! så har de blivit brun-grön-smetiga. Utan att det behöver synas på dem utanpå.

Andra favoriter skulle kunna vara... ägg. Aioli. Kött. Vitkål?

Gunilla Sunnros sa...

SLOTTETS LILLA VÄRLD - trist att du triggar på avocado, verkligen. Jag trodde inte att det gick, men där ser man. Det verkar som att man kan trigga på ALLT och att det uppenbarligen är helt personligt vad man faktiskt triggar på. Tack för att du delade med dig.
SMITH - håller med om att de är opålitliga, det händer ju att jag får kasta hela avocados bara för att jag missbedömt dem i affären, eller väntat för länge. Ägg - absolut, håller med om aioli, kött och vitkål också. Det finns verkligen en stor variation livsmedel att välja på. Kram till er båda.