lördag 25 december 2010

God natt

Dags att sova nu, efter en trevlig och intensiv julafton, som varit utmanande men samtidigt mysig. Jag hoppas ni alla haft det så bra som möjligt och att ni funnit stöd i varandra. Imorgon är en ny dag, med nya utmaningar och nya löften om verktyg för abstinens. Kärlek till er alla. Gunilla

3 kommentarer:

Kim sa...

God morgon!
Stark jobbat utav dig igår Gunilla!
Själv så började det bra...det blev ägg till frukost och lunch. Vid julmiddagen blev det olika laxar, köttbullar, prinskorv, delikatesskorvar, omelett och faktiskt pyttelite Jansson. Senare på kvällen skulle jag åka för att jobba och det var där som allt sprack! På jobbet så hade de beställt en vanlig tårta, en chokladmousse tårta och en chokladask till dom som var tvugna att jobba på natten.
I vanliga fall så skulle jag ha vräkt i mig utav allt men valde med omsorg att en liten skiva (2 cm) tårta fick räcka för min del och till min stora förvåning så blev jag nöjd med det!
Jag har insett att det är på jobbet min största utmaning är eftersom vi är omringade av bröd och sötsaker dagarna i ända!
Har telefonen till hands på jobbet så när det blir jobbigt så surfar jag in på din sida för att påminna mig själv!
God fortsättning...

Gunilla Sunnros sa...

Godmorgon Kim! Bra att du insett att jobbet är en stor utmaning, det är en del i vårt arbete att hitta verktyg, att identifiera vart vi triggas. Grattis till att du "bara" åt 2 cm tårta och inte gav efter fullständigt. Våra situationer ser ju olika ut, jag hade aldrig ens kunnat smaka 2 cm tårta utan att trigga igång en kedja av tankemönster och sug som i värsta fallet skulle ta överhanden och leda mig rakt ner i träsket igen. Glöm inte att nästa fall är värre än det förra, eftersom sjukdomen lever sitt eget liv även när jag är abstinent. Jag tror att du i värsta fall kommer att känna av ett ökat sug de kommande dagarna och att manipulativa tankar som "jag är normal, jag kan äta det här" kommer att finnas mycket tydligare nu än innan. Nu förutsätter jag att du är sockerberoende, vilket du kanske inte är. OM du tillhör grupp två, skadligt bruk, kan processerna och tankarna vara annorlunda. Lycka till, håller tummarna. Kram G

Slottets lilla värld sa...

KIM! OM du är sockerberoende, så kan det ha varit den där pyttelilla Janssonen som gjorde att du inte klarade motstå chokladtårtan... I allafall hade jag inte klarat av att ta Jansson, aldrig så lite, utan att trigga igång suget med full kraft!

Det finns en mycket god alternativ Jansson, gjord av blomkål i stället för potatis. Jag ska lägga upp det receptet på min blogg - NU!

Jag har smakat, och den är mycket god, faktiskt godare än med potatis!

Lycka till!
...och hoppas du överlever suget som antagligen kommer som ett brev på posten pga tårtan...