onsdag 20 maj 2009

Råbiff - vågar du?


Råbiff är som det låter - finmalet rått nötkött. Jag introducerades till maträtten för första gången bara för något år sedan i Polen, och blev verkligen positivt överraskad. I vanliga fall ryggar jag för blodiga biffar, och beställer mycket hellre köttet "well-done". Men råbiff är inte blodigt, utan "bara" rått. Tillsammans med rätt tillbehör blir det en trevlig och exklusiv upplevelse. 
Fråga din ICA-handlare eller Hemköp, eller vart du nu handlar. Välsorterade livsmedelsaffärer säljer råbiff md jämna mellanrum. Den ska helst vara packad samma dag och hållbarheten är endast en till två dagar.

Ikväll åt jag råbiff med en god sallad innehållandes tomat, gurka, västerbottenost, basilika och citronmeliss. Därtill bearnaisesås. Middagen i kvällssolen blev hur lyckad som helst.  Vågar du?

Inga kommentarer: